“We voegen het beste van twee werelden samen”

Per 30 november 2020 neemt Bakkerij Huibers uit Achterberg collegabedrijf Bakkerij De Greef uit Kesteren over. Voor beiden komt de overname op een uitgelezen moment. Bakker Wim de Greef: “Ik wil graag een stapje terug gaan zetten.” Bakker Arjan Huibers: “Dit geeft ons de mogelijkheid door te groeien.”

Voor menig Betuwenaar is Bakkerij De Greef een begrip. Al 35 jaar lopen klanten voor hun brood en banket bij de winkelier in Kesteren in en uit. De Greefs constante zoektocht naar de beste ingrediënten, de altijd hoge kwaliteit, de voortdurende vertaalslag naar de wensen van de klant: zijn naam is erop gebouwd.

Een heel bijzondere stap
Eigenaar Wim de Greef, 65 jaar, speelde al langer met de gedachte een stapje terug te zetten. En dat gaat op 1 november gebeuren. Voor hem een heel bijzondere stap, zegt hij. “Het is niet niks om je zaak over te dragen aan iemand anders. Er zit zoveel aandacht en liefde in wat we hier samen hebben opgebouwd. Daarnaast: ik voelde naar onze klanten de verplichting om bij een overname goed te kijken naar een bakker die aanvoelt wat wij doen, hoe we dat doen en waarom we dat doen. Je wilt iemand die hierop verder bouwt, uiteraard met inbreng van eigen inzicht, ondernemerszin en creativiteit.”  

Arjan Huibers: een vakman
Die bakker heeft hij gevonden: Bakkerij Huibers uit Achterberg. “Ik ken eigenaar Arjan Huibers als een vakman, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij met zijn ambachtelijke vaardigheden én ondernemende kwaliteiten de juiste persoon op de juiste plek is. We hebben samen goede gesprekken gevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat onze bedrijfsculturen goed op elkaar aansluiten. Hetzelfde geldt voor onze visies op het ambacht en de wijze van klantbenadering.”

Een droom komt uit
Voor Arjan Huibers komt met de overname een droom uit. “In Achterberg maken en verkopen we sinds 2016 ons eigen banket, maar vanwege de beperkte ruimte hebben we tot nog toe het brood van een andere bakker betrokken. Het is natuurlijk het ideaal van de bakker om alles zelf te bakken, ook het brood. Vanaf 30 november heb ik daar in Kesteren alle ruimte voor. Dat is geweldig. We verkopen het brood straks zowel in Kesteren als in Achterberg.”

Gouden tompouce
Daarmee breidt Bakkerij Huibers zijn assortiment op natuurlijke wijze uit. “We combineren het beste van twee werelden. We hebben natuurlijk ons eigen banket, waarover zowel particulieren als horecabedrijven in de regio gelukkig erg enthousiast zijn. Niet voor niets werd onze tompouce in 2017 door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Daar zijn we nog steeds trots op. Deze tompouce is vanaf 30 november ook in Kesteren te koop.”

Het gaat om de bakkersbeleving
Het personeel van Bakkerij De Greef gaat voltallig mee naar de nieuwe eigenaar. Huibers: “Zij kennen het bedrijf door en door, en zijn ontzettend goed in wat ze doen. Als nieuwe eigenaar wil ik voortbouwen op wat hier de afgelopen 35 jaar is neergezet. Klanten komen hier sinds jaar en dag voor hun brood, hartige specialiteiten en gebak van de hoogste kwaliteit. Maar ze komen ook voor de ‘bakkersbeleving’. Die beleving is heel belangrijk. Klanten willen proeven, ruiken, iets van het ambachtelijke proces ervaren.”

Eigen visie op ambacht
Voortbouwen op de traditie betekent voor Arjan Huibers ook dat hij zijn eigen visie op het ambacht en de zakelijke aspecten een plek wil geven. “Je moet natuurlijk gaan nadenken over de naam van de bakkerij, de manier waarop je het assortiment blijft vernieuwen en verbeteren, dat soort dingen. Vastomlijnde plannen heb ik nog niet; ik wil het allemaal gaandeweg ontdekken. Maar ik ben er wel van overtuigd dat deze twee werelden elkaar enorm gaan versterken.”

Acties

Iedere maandag!

Halfjes krentenbrood zonder spijs in de aanbieding voor maar € 2,45

Acties

Iedere dinsdag!

5 heerlijk verse eierkoeken
voor slechts € 3,15

Acties

Iedere woensdag Brodendag!

5 broden naar keuze vanaf € 9,50

Vraag naar de voorwaarden.

Acties

Iedere donderdag!

6 krentenbollen voor
slechts € 3,05

Acties

Als brood- en banketbakker weten we als geen ander wat lekker is